Sebzeli Hardallı Tavuk

İçerdiği protein miktarı bakımından sporcuların gözde besinlerinden biri olan tavuk, neredeyse tüm baharatlarla uyum sağlayabilir. Bu yazımızda sana vaktin bol olduğunda, mutfakta zaman geçirmek istediğin zamanlarda yapmayı deneyebileceğin sebzeli hardallı tavuk yemeğinin tarifini sunacağız.

Bu yemeğin hazırlanış süresi ortalama 40 dakika olup, pişmesi de 2 saati bulmaktadır.

Sebzeli Hardallı Tavuk Malzemeleri

  • 1 adet küçük ya da orta boy tavuk (ortalama 2 kg.)
  • 2 adet soğan
  • 6 adet kereviz sapı
  • 6 adet havuç
  • 2 dal defne yaprağı
  • 2 dal kekik (dal şeklinde yoksa, 1 tatlı kaşığı)
  • 1 yemek kaşığı karabiber
  • 50 gram tereyağ
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı hardal
  • 3 tepeleme yemek kaşığı krema
  • 1 avuç kıyılmış maydanoz

Sebzeli Hardallı Tavuk Hazırlanışı

  1. Tavuğu iyice temizledikten sonra geniş bir kaseye koy. Bir adet soğan, bir sap kereviz ve 1 adet havucu ikiye bölüp kaseye at. Otları, karabiberi ve bir tutam tuzu tencereye ekle. Tavuğun yarısına kadar gelecek şekilde tencereye su ekle. Su kaynadıktan sonra tencerenin kapağını sıkıca kapat ve bir buçuk saat kadar pişir. Daha sonra tavuğu tencereden çıkartıp bir tabağa al. Kasede kalan tavuk suyunu temiz bir kaseye süz.
  2. Tabağa çıkardığın tavuk yeterince soğuyunca tüm etlerini ellerinle parçala.
  3. Kalan soğanı doğra, kerevizi kes ve havuçları ince ince dilimle. Aynı tencerede tereyağı ısıt. Daha sonra soğanı ekleyerek pembeleşinceye kadar pişir. Soğanlar pembeleştikten sonra geri kalan tüm sebzeleri ekleyip 2 dakika pişir. Daha sonra un ilave et ve 1 dakika pişir. Kaseye çıkardığın tavuk suyunu göz kararınca az görünüyorsa biraz daha su ekleyerek, karıştırıp tencereye ekle. Tencerenin kapağını kapatıp, sebzeler yumuşayana kadar 20-25 dakika kadar pişir.
  4. Şimdi tavuğu tencerede çevirerek içerisine krema ve hardal eklemelisin. Daha sonra bir avuç kıyılmış maydonoz ekleyerek yemeğin pişmesini bekle.
  5. Yemeğin servise hazır.

Afiyet olsun!

 

Kaynak



PAYLAŞ

YORUM YAP

İşaretli alanların doğru doldurulduğuna emin olunuz.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

Haftalık güncel içerikleri takip etmek için e-bültenimize üye olabilirsin.

GÖNDER